Szándékos gázolás miatt emeltek vádat

Forrás: MTI/Varga György

-

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérleteként kezeli a 45 éves esztergomi férfi féltékenységét.


A megyei főügyészség közleménye szerint a férfi felesége munkavállalóként a sértettnél dolgozott, köztük bizalmas, baráti viszony alakult ki, emiatt az elkövető féltékeny volt, illetve haragudott a sértettre.

A sértett, az elkövető felesége és még két munkatársuk 2015. október 2-án kirándulni indultak, ezért a feleség szendvicseket készített a sértettnél. Az elkövető indulatos állapotban, váratlanul megjelent a sértett lakásánál, rátámadt a lépcsőházból kilépő férfire, dulakodtak,közben egy lakó hívta a rendőrséget, akik a helyszínen intézkedtek.

Ezt követően a sértett és a nő gépkocsival Kesztölcre mentek a másik két munkatársukért. A sértett kesztölci háza előtt egy kisteherautóval váratlanul ismét megjelent a férj, aki féltékenységből fakadó, „provokáló, zaklató magatartást tanúsított”, és a két férfi újra vitatkozni kezdett.

Ezután a sértett gyalogosan elindult, amit észlelt a férfi, majd hirtelen, nagy gázzal elindult, és nekivezette gépkocsiját az úttesten gyalogoló sértettnek. A férfi eredménytelenül próbált félreállni, mire a férj szemből elütötte, majd továbbhajtott.

A mentőket az egyik lakó értesítette. A vádhatóság szerint a férfi által az elütéssel okozott sérülések alkalmasak voltak az emberélet kioltására.

Az elkövetővel szemben a főügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.