Szalai: Tisztázzuk, Fellaini nem provokált engem!

Fotó: MTI/EPA / Rungrodzs Jongrit

-

Szalai Ádám azt mondja, elég, ha félévente egyszer nyilatkozik magáról. Most az Origónak megtette, beszélt Fellainiről, az Eb-ről, a szurkolókról és a piszkálódásokról is.


Szalai Ádám az interjú elején azonnal leszögezte, hogy sosem azért végzi a munkáját, hogy másoknak megfeleljen. A franciaországi Európa-bajnokság első magyar gólját szerző játékos érzi, hogy valami megváltozott körülötte, és a szurkolókkal rendeződni látszik a viszonya, de emlékszik még az elmúlt évek jogos és jogtalan kritikáira is.


Szalai szerint már lezárta a 2013-as 8-1 utáni kirohanását, de megjegyezte, hogy Dárdai Pál és Bernd Storck olyan kaliberű edzők, akiktől végre nem sablonos taktikai elemeket kellett hallaniuk, és a két edző mindre felkészítette a válogatott tagjait. A mai napig vállalja a "primadonna szerepet", elmondása szerint megtanulta kezelni a helyzetet.


Tény, hogy az évek alatti piszkálódások is hatással voltak rám. Ha megszurkálnak, akkor én is visszaszúrok

- mondta Szalai.

Szerinte senki nem hitt a válogatottban, de megmutatták a kétkedőknek, ezért természetesen nagy nyomás lesz rajtuk a vb-selejtezőkön. Úgy gondolja, hogy ez a nyomás pozitívan fog rájuk hatni, hiszen példátlan összefogás van a válogatott körül, és ha ugyanolyan támogatást kapnak a szurkolóktól, mint az Eb alatt, akkor bármire képesek lehetnek.


Sikeres volt az Eb-n


Természetesen az interjú kitér a belga válogatott, Marouane Fellainivel való kakaskodásra is. Szalai szerint nem volt semmi provokálás, a pályán ennyi belefér. Fellainivel Ibizán találkozott utána, közös társaságban mulattak, és megbeszélték a történteket, nincs harag.