Szalai: Keményen dolgoztam akkor is, amikor nem ment

Fotó: MTI/EPA / Rungrodzs Jongrit

-

Szalai Ádám az osztrákok elleni győztes meccs után az Origónak a helyszínen elmondta, a másfél éves góltalansága ellenére is mindvégig hitt magában. Dzsudzsák Balázs szerint ismét lenézte őket az ellenfél.


"Ezt az egészet még most sem tudtam felfogni, próbáltam élvezni a meccs minden percét – nyilatkozta az osztrákok ellen 2-0-ra megnyert Eb-meccs után Szalai Ádám, az első magyar gól szerzője. – Nem volt egyszerű a szituáció, de mindvégig hittem magamban meg a munkában, keményen dolgoztam akkor is, amikor nem ment minden simán, hosszú út volt, amin végigmentem. Ez így volt mindig az életem során, hogy


a végén mindig megkaptam, ami jár nekem.

Le a kalappal az egész csapat előtt, boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a részese lehetek."


Szalai nagyon hosszú sorozatot tört meg, mert utoljára 2014 decemberében volt eredményes, akkor a Hoffenheimben szerzett gólt a Frankfurt elleni Bundesliga-találkozón.A csatár ezután a továbbjutási esélyekről beszélt: "Hogy beszéljünk-e a továbbjutásról? Nem, maradjunk továbbra is a kívülállók szerepében, éltem már át olyat, hogy kis csapattal értünk el nagy eredményt.


Ez csak egy mérkőzés volt, most ezt kiélvezzük,

és szerdától kőkeményen dolgozunk és koncentrálunk tovább a következő meccsre, mert ez a mai nem ér semmit, ha a következő két találkozó nem úgy alakul."


Dzsudzsák Balázs szintén az Origónak azt mondta, hogy másodszor jött be, hogy az ellenfél lenézett minket. Megint mi voltunk a csoport legrosszabbjaként emlegetve, de maradjon is ez így. Szépen csendben, szívvel-lélekkel tesszük a dolgunkat, már másodjára jött be, hogy az ellenfél lekezel minket, hiszen a norvégok ellen is hasonló volt a helyzet"


Dzsudzsák is önkívületben ünnepelt a szurkolókkal


Dzsudzsák szerint a szünetben tudatosult mindenkiben, hogy igenis van keresnivalójuk, és hogy merni kell játszani. „Ahogy azt az első játékrész végén is megtettük, úgy kellett játszanunk a második félidőben is. Amikor a helyzetem is volt, kár érte, hogy kihagytam. Megbeszéltük, hogy feljebb jövünk rájuk, és ha bátrabbak vagyunk, akkor jönnek majd a lehetőségek, és ez be is jött,


káprázatos gólokat lőttünk, úgyhogy le a kalappal a csapat előtt. 

És persze a szurkolók előtt is, nem szeretném eltúlozni, de ez az összes szurkoló és az ország győzelme volt."