Kleinheislerrel és Bosnjakkal megy a válogatott Norvégiába

-

Bernd Storck kijelölte a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőre készülő magyar válogatott 26 fős szűkített keretét.


A szövetségi kapitány három kapust, hat védőt, öt középpályást, és tizenkét támadót jelölt a Norvégia elleni két mérkőzésre. A keretből sérülés miatt került ki a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes. Storck számít a Hoffenheimben, illetve a Hamburgban nem éppen túlfoglalkoztatott Szalai Ádámra és Stieber Zoltánra is.A keret talán csak három meglepetést tartalmaz: az egyik a valóban jó formában és gólerősen futballozó paksi Pekár László, a másik pedig az a Kleinheisler László, aki az idényben még egyetlen bajnoki mérkőzésen sem lépett pályára, miután klubjával, a Videotonnal nem tudott megegyezni új szerződéséről. Ugyanakkor az utánpótlás válogatott mérkőzésein rendszeresen szerepet kapott. A harmadik név egy hiányzóé: a Ferencvárosban az utóbbi fordulókban jó formát mutató Varga Roland nem került be a 26-os keretbe.

A pótselejtező első mérkőzését november 12-én 20.45-től rendezik Oszlóban, a visszavágóra pedig november 15-én, ugyancsak 20.45-től kerül sor az Üllői úti Groupama Arénában.

A 26 fős keret Norvégia ellen:
kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe)
hátvédek: Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Krakow), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton), Leandro (FTC)
középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (FTC), Kleinheisler László (Videoton), Kovács István (Videoton), Nagy Ádám (FTC), Pintér Ádám (FTC)
támadók: Böde Dániel (FTC), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nemanja Nikolics (Legia Warszawa), Pekár László (Paksi FC), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hoffenheim)