Szalai Ádám nem érzi magát biztos kezdőnek

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A vasárnapi, görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatott tagjai is latolgatták az esélyeket, esélyeiket kedden.


Sajtótájékoztatót tartott kedden a magyar labdarúgó-válogatott Telkiben, a vasárnapi magyar–görög Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt. Dárdai Pál szövetségi kapitány és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány kijelentéseit már ismerhetjük, de mit mondtak a többiek?


A válogatottba ismét bekerült Hajnal Tamás szerint ez az év eddig csupa pozitív meglepetéssel szolgált számára, nagyon örült, hogy a Fradiba visszatérhetett és hogy Dárdaitól meghívót kapott a válogatottba. Szerinte a válogatott szövetségi kapitánya „mindent nagyon aprólékosan megtervez és ugyanezt elvárja tőlünk, játékosoktól is. Minden apró feladatnál lehet érezni, hogy mindenhova odaér a szeme, mindent lát”.

Elek Ákos – aki a legtávolabbról, Kínából érkezett a kerethez – elmondta: „a finn meccs óta nagyon vártam, hogy újra tétmeccset játszhassak (a válogatottban), bízom benne, hogy ezt az akadályt is hasonlóan sikeresen vesszük, mint a finnek ellenit, vagy mint a bukaresti mérkőzést. Nem gondolkozunk másban, csak a három pontban. A kinti beilleszkedésem jól sikerült, örülök, hogy új impulzusokat kaptam, hiányzik Magyarország és a volt klubom, örülök, hogy itt vagyok”. Elek együtt focizik kint Huszti Szabolccsal, akivel természeten szóba került a válogatott is: „Azt nem mondom, hogy próbáltam rá hatni, hiszen tiszteletben kell tartani a döntését”.


Nagyon sokan próbálták már meggyőzni, hogy jöjjön vissza, én személy szerint nem érzem rajta azt, hogy visszajönne, ugyanakkor ő mondja azt, hogy soha ne mondd, hogy soha. Szükségünk lenne rá, mert a legjobb játékos a kinti csapatunkban, de tiszteletben kell tartani a döntését.

A válogatottba visszatért Leandro nagyon örült a meghívónak. Tavalyi sérülése óta nagyon keményen dolgozott, hogy visszakerülhessen a csapatba. Szerinte a társaság „nagyon egyben van”, ez pedig fontos az eredményességhez. Emellett számít az is, hogy ciprusi csapattársai sokat meséltek neki a görög játékosokról. „Sokat tudok róluk” – mondta mosolyogva, majd hozzátette: a görögök egymás közti utasításait valószínűleg meg fogja érteni. Leandro úgy véli, hogy a válogatott kezdőcsapatába bekerülni „mindig nehéz”, a klubteljesítmény számít elsősorban a brazil származású játékos szerint. „Az a lényeg, hogy itt vagyok, ha kezdőként, ha csereként, de segíteni szeretném a csapatot” – zárta szavait Leandro.

Tőzsér Dániel szerint Dárdai mindenkinek adott időt, hogy utolérje magát és regenerálódjon, de kedd délutántól már keményen edzenek a görögök elleni meccsre. „Kinn, Angliában hála Istennek minden változatlan, minden rendben van” – tette hozzá, majd elmondta: szeretnének feljutni a Watforddal a Premier League-be.


A téli felkészülést sikerült túlélnem, a műfüves időszakot, ami nem volt egyszerű

– kezdte szavait Hajnal klubtársa, Gera Zoltán. Szerencsére elkerülték a sérülések és a felkészülése jól sikerült – mondta, majd kifejezte örömét, hogy ismét a keretben lehet.


Stieber Zoltán visszautalt a múlt pénteki Hamburg–Hertha (0-1) bajnokira, ahol szerinte jobbak voltak, annak ellenére, hogy veszítettek a Dárdai vezette berliniek ellen. Örül, hogy bekerült a keretbe és várja a közös munkát hétvégi ellenfelével. „Pali komoly eredményeket ért el rövid időn belül a Herthánál”, de a többi edző nem foglalkozik Dárdai személyével – mondta kérdésre válaszolva Stieber. Úgy véli, jó formában van és bekerülhet a kezdőcsapatba is, de ez a hét majd eldönti, így lesz-e.

Szalai Ádám, a szintén Bundesligában szereplő Hoffenheim támadója elmondta: nehéz időszakon van túl, mert keveset játszott klubjában. Ennek oka, hogy rossz teljesítményt nyújtott – vallotta be Szalai.


Biztos helyem biztos, hogy nincsen, főleg nem az elmúlt hetek, illetve hónapok után. Úgyhogy ugyanúgy, vagy talán még jobban kell dolgoznom azért, hogy lehetőséget kapjak vasárnap.

A görögöket még nem elemezték ki, de Szalai néhány focistát ismer közülük a német bajnokságból.

Guzmics Richárd utoljára a hollandok elleni, másfél évvel ezelőtti 1-8 alkalmával szerepelt a válogatottban. „Büszke vagyok, hogy itt lehetek” – mondta, majd mesélt a lengyel bajnokságról, ahol 20-30 ezer néző előtt játsszák a meccseiket. „A tévéből láttam, hogy ez a csapat nagyon össze van rakva, látom az arcokon, hogy nagyon motivált mindenki. Bízom benne, hogy velem is egy jó eredményt tudunk elérni” – tette hozzá Guzmics.