Szalai Ádám hétfőtől már a Hannover játékosa lesz

Fotó: Bongarts / Simon Hofmann

-

A magyar válogatott csatár új szerződéséről már csak az aláírás hiányzik. Hétfőn 10-kor már új társaival kezdheti az edzést.


Már csak az aláírás hiányzik a Szalai Ádám és a Hannover 96 közötti szerződésről – mondta a Kicke című német sportlapnak az alsó-szászországi klub ügyvezető-igazgatója, Martin Bader.


„Mindenben megegyeztünk Szalaival és a Hoffenheimmel is. Hétfőn délelőtt 10 órakor már ő is részt vesz a csapat első edzésén” – mondta határozottan a klubvezető.


Szalai Ádám most már meg sem áll Hannoverig


A Kicker tudomása szerint a magyar válogatott csatár már vasárnap este megérkezik Hannoverbe, hogy hétfőn kora reggel átessen a kötelező orvosi vizsgálaton, majd valóban aláírja új, fél évre szóló szerződését.

A sportlap információi szerint a Hannovernek 600 ezer euróba fog kerülni a magyar csatár kölcsönjátéka, és ha elégedettek lesznek a teljesítményével, akkor a szezon végén 4 millióért meg is vehetik. A Hoffenheim 2014 nyarán még hatmillió eurót fizetett Szalaiért a Schalke 04-nek.

A magyar csatár az előző idényben még csak-csak kapott lehetőséget, hiszen 26 bajnoki találkozó (13-szor kezdőként) léphetett pályára, de csupán 4 gólt lőtt. Az aktuális szezonban viszont az eddigi 17 forduló során mindössze négy meccsen léphetett pályára, gólt nem szerzett.

A Kicker kiemeli, hogy ha Szalai élni tud az új lehetőséggel, akkor sokkal nagyobbat léphet előre, mint az a táblázatra nézve látszik (a Hoffenheim utolsó, míg a Hannover utolsó előtti a Bundesliga-szezon felénél). Sokkal több játéklehetőségre számíthat, ami rendkívül fontos számára, hiszen csak így lesz lehetősége kiharcolni a helyét a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottban.