Szakszervezet: a hivatalnokok nem postások

-

Egyre több szakszervezet állítja: nem lehetnek postások a kormányhivatali alkalmazottak.


Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) támogatja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének tiltakozását, és nem ért egyet azzal a döntéssel, hogy a járási hivatalokban és a megyei kormányhivatalokban dolgozó munkavállalók kézbesítsék a nyugdíjasok részére az utalványokat.


Mint nyilatkozatukban írják: „A kormány által kiadott utasítás szerint 2016. december 19-től szabadságot sem vehetnek ki! A munkavállalók egész évben erre készültek, és azért tartalékolták szabadságukat, hogy az ünnepekre kellő módon fel tudjanak készülni. Az előre eltervezett, lekötött programokat sem tudják már visszamondani.

Véleményünk szerint a kiadott utasítás végrehajtása többletkiadást jelent. Az utazási és biztonsági őrök költsége (ha lesz elegendő!) nem kerülhet kevesebbe, mint a postaköltségek. Emellett a kormány utasítása pénzkezelési és egyéb szabályokat is sért.
Követeljük, hogy a kormány haladéktalanul változtassa meg a kiadott utasítását, és a szokásos módon, postai úton oldja meg a nyugdíjasok részére az utalványok kézbesítését!”