Szaggat a fapados Malév

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A Brexit nem használt a Wizz Air számainak, a féléves gyorsjelentésben azonban a cég tízszázalékos árbevétel-növekedésről számolt be.


Mintegy 17 százalékkal többen, 12,5 millióan utaztak a WizzAir diszkont légitársasággal az áprilisban kezdődött 2017-es pénzügyi év első felében, mint egy évvel korábban – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója egy szerdai videokonferencián.

A legnagyobb közép-európai diszkont légitársaság nem auditált adatai szerint a jegyeladásokból származó bevétel 4,1 százalékkal, 567,2 millió euróra, a teljes árbevétel pedig 10,1 százalékkal, 921,1 millió euróra emelkedett a szeptember 30-án zárult első fél évben. A társaság egyúttal rekordmértékű, 253,3 millió eurós nyereséget ért el a vizsgált időszakban, ami az előző év azonos időszakához képest 39,1 százalékos bővülés. A nettó eredmény pedig 12,5 százalékkal, 231,6 millió euróra nőtt.A Brexit hatása egyelőre nem érezhető a cégvezetés szerint, annyi kellemetlen hatása azonban volt a szavazásnak, hogy a font gyengülése negatívan hatott a cég bevételeire: 6,6 millió euróval csökkent a bevétel. A Wizz számára azért különösen fontos a brit kilépés és annak következménye, mert a társaság utasainak jelentős része a bevándorló utazók közül kerül ki – nem véletlen, hogy gyakorlatilag akárki indíthat diszkont járatot Londonba, az bizonyosan magas foglaltsággal közlekedik majd.