A PM társelnöke átvilágíttatná magát a házelnöki ügynöközés miatt

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Kövér László, az Országgyűlés elnöke egy keddi interjúban a magyar politikában szerepet vállaló ügynökökről beszélt, és szavaiból Szabó Tímea azt vette ki, hogy többek közt rá célzott. Szabó magyarázatot követel a házelnöktől, egyúttal kezdeményezi saját maga nemzetbiztonsági kivilágítását.


Kövér a PestiSrácok.hu-nak azt válaszolta egy Szabó Tímeát emlegető kérdésre, hogy „a magyar politikában majd’ száz éve időről időre felütik a fejüket nemzetközileg kiképzett ágensek. Ők egyébként azért éppen Magyarországon dolgoznak, mert itt korlátozzák őket a legkevésbé a nyelvi nehézségek – és ez így volt már Gerő Ernőékkel is, de így volt 1990 után is. Barcelona vagy Belgium, Afganisztán vagy Afrika – mindegy, itt is ott is 'helyt állnak'. Magyarországon is tették, teszik, amivel tartóik megbízták őket.”


Erre a kijelentésre reagált Szabó Tímea a Facebook-oldalán: „Kövér László tegnap egy interjúban »leügynöközött«”.


A PM társelnöke azt írja: feltételezi, „hogy azért gondolja Kövér, hogy CIA ügynök vagyok (vagy ki tudja, kik azok a 'tartóim'), mert korábban 2 évig Afganisztánban dolgoztam, és/vagy mert előtte a Harvard Egyetemen voltam kutató. Valóban gyanús, fölöttébb gyanús. A viccet félretéve, én tényleg csak arra vagyok kíváncsi, hogy a T. Házelnök úr, aki nem csak KISZ titkár volt, hanem az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa is, sőt utána az 'idegenszívű karvalytőke' Soros-ösztöndíjasa, hogy veszi a bátorságot és milyen információkra alapozva állít ilyeneket?”


Szabó Tímea magyarázatot kér Kövér Lászlótól a kijelentésre, és egyidejűleg kezdeményezi a saját nemzetbiztonsági átvilágítását is.