Szabó ezüstöt nyert a szombathelyi birkózó Grand Prix-n

-

Szabó László a szerbiai Nemes Viktor ellen lépett szőnyegre a 75 kilogrammosok döntőjében szombat este a kötöttfogású Magyar Nagydíjon – a magyar versenyző fordulatos találkozón 5-4-re maradt alul. A nehézsúlyúak között Ligeti Dániel meccs nélkül lett aranyérmes, mert Lám Bálint a döntőbe jutás után lesérült és nem állt ki a döntőre.


A 75 kilogrammosok között a délelőtti előcsatározások során a tavaly Európa-bajnoki ötödik Szabó László előbb szlovák, majd szerb ellenfelet legyőzve jutott be a nyolc közé, ahol simán, 6-1-re verte az iráni Bujeri Pajanit, az elődöntőben pedig még könnyebben, 9-0-ra a litván Valdemaras Venckaitist.

A döntőben Nemes 4-0-ra elhúzott, Szabó egyenlített ugyan, de a szerbiai versenyző kontrával még begyűjtött egy pontot, és előnyét a meccs végéig sikerült megtartania.


Lám Bálint és Szabó László is kiválóan birkózott ma, előbbi ráadásul olyan riválisokat vert, akiket még soha

– mondta Struhács György a nap végén.

A szabadfogású Ligetivel kapcsolatban tréfálkozva annyit jegyzett meg a szakember, hogy szívesen látná a kötöttfogásúak között, már csak azért is, hogy Lámnak legyen riválisa, ám jelezte, szabadfogású kollégája, Gulyás István valószínűleg nem menne bele a váltásba.
A szombati másik két súlycsoportban, 66 és 85 kilogrammban nem volt magyar érdekeltje az éremmeccseknek. Előbbi kategóriában a horvát házi döntőt Danijel Janecic nyerte meg Dominik Etlingerrel szemben, míg a 85 kiló fináléjában az amerikai Jordan Holm legyőzte a svéd Kristofer Johanssont.
A 27 ország csaknem 240 versenyzőjét felvonultató viadalon vasárnap az 59, a 71, a 80 és a 98 kilósok küzdelmeit rendezik. A program 8 órakor kezdődik, a helyosztókra pedig 13 órától kerül sor.