Szabálytalanság miatt halhattak meg a fiatalok a bukaresti klubban

Fotó: MTI/EPA / Robert Ghement

-

Románia elnöke megelőlegezte, miért következhetett be a péntek éjjeli tragédia a lemezbemutató koncerten. 27 ember meghalt, több mint 200 pedig megsérült a lángokban és mert a kitört pánikban a menekülők agyontaposták egymást. Az áldozatok között van a zenekar két gitárosa is, az énekes pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett.


A klubban egy népszerű heavy metal zenekar, a Goodbye to Gravity adott koncertet, amelynek része lett volna egy látványos tűzijáték is. A mennyezet azonban tüzet fogott, a fiatalokra szikraeső hullott, és a helyiséget vastagon beborította a füst. Több résztvevő először azt hitte, hogy a tűz is a show része, de aztán kitört a pánik. A menekülők betörtek egy ajtót, hogy kijussanak, és a tülekedésben egymást taposták.Több mint 140 embert kezelnek különböző kórházakban, sokat súlyos égési sérülésekkel. Romániában háromnapos gyászt rendeltek el. A halálos áldozatok száma hivatalosan 27, de ez a szám még nőhet, figyelmeztettek a román hatóságok.

Klaus Johannis szerint a szervezők nem tartották be az előírásokat. A köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy a hatóságok gyorsan és szigorúan kivizsgálják az ügyet.