Szabadulása után sem térhet még haza Tóásó

-

Még nem kapta vissza az útlevelét, adminisztrációs teendői vannak, és a vádalkuban is van olyan pont, ami miatt még nem jöhet haza – nyilatkozta Tóásó Előd az mno .hu-nak vasárnap.


Ügyeinek intézése akár egy hónapig is eltarthat, addig felesége házában lakik.

Tóásó Elődöt öt év és tíz hónap után engedték szabadon Bolíviában. A férfi már szerdán elhagyhatta a börtönt. Mint az mno-nak nyilatkozta, ez úgy történt hogy a kormány embere kikísérte a cellából, a sötét utcán fogott egy taxit, és beültette a férfit. A taxis pedig nem kért pénzt, mert ismerte Tóásó apósát, az ország korábbi belügyminiszterét.
A terroristaper még folyik, de Tóásó Előd ügyét lezárták.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium vasárnap közleményben tudatta, hogy megelégedéssel értesültek a szabadlábra helyezésről, és a Baptista Szeretetszolgálattal dolgoznak azon, hogy Tóásó Előd és családtagjai a lehető legrövidebb időn belül Magyarországra utazhassanak. „Garantálom, hogy Buenos Aires-i nagykövetségünk – amennyiben magyar útlevele nem állna a rendelkezésére – Tóásó Előd számára azonnal kiállít egy hazatérésre alkalmas úti okmányt. Bolíviai állampolgárságú családtagjai számára diplomáciai csatornákon keresztül fogunk Magyarország területére történő beutazást lehetővé tévő vízumot biztosítani” – idézte Szijjártó Péter minisztert a KKM közleménye.