Szabadságot ad egy brit cég az új Trónok Harca miatt

Fotó: HBO / HBO

-

Úgyis mindenki fennmaradna késő éjszakáig, hogy megtudja, tényleg meghalt-e Havas Jon, úgyhogy inkább kiadnak egy fél szabadnapot. Ha lesz még újabb évad, akkor ahhoz is jár majd.


Április 24-én, vasárnap mutatja be az HBO mozicsatorna a Trónok Harca című sorozat hatodik évadjának első epizódját. Az amerikai premier brit idő szerint hajnali kettőre, közép-európai idő szerint pedig háromra esik, vagyis a rajongóknak éjszakázniuk kell, ha azonnal meg akarják tudni, valóban meghalt-e társai által leszúrt Jon Snow (Havas Jon) az ötödik évad végén, és ez okozhat némi fennakadást a hétfői munkakezdésnél.

Egy brit technológiai cég, a +rehabstudio vezetése ezért úgy döntött, minden, a londoni és befasti irodában dolgozó munkatársának fél nap szabadságot ad ki hétfőre. Tim Rodgers, a cég egyik alapítja azt mondta: mindig igyekeztek a lehető legjobb munkakörülményeket teremteni a dolgozóiknak. A cég a hivatalos szabadságolási elvek közé beemelik, hogy a brit munkatársak fél nagy szabadságot kapnak minden új Trónok Harca évad első epizódjának bemutatója után.

A cégvezetés ugyanakkor felhívta az amerikai kollégák figyelmét, hogy ne osszanak meg az intraneten semmilyen, spoilert tartalmazó információt, egészen addig, amíg a sorozat adásba nem megy az Egyesült Királyságban is.