Szabadságharc: mindenben végrehajtjuk a brüsszeli irányelvet

-

Az Európai Bizottság visszavonhatja az energiahatékonysági irányelv be nem tartása miatt Magyarország ellen a luxembourgi Európai Bíróságnál kezdeményezett pert - írta a Népszabadság.


A lap keddi számában idézik az unió energiaügyi biztosságától kapott tájékoztatást, amely szerint: ha Magyarország az összes előírást hatályba lépteti, a pert visszavonják. Ugyanakkor megerősítették, hogy a kereseten a jogászaik továbbra is dolgoznak.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lap megkeresésére közölte, hogy zajlik az irányelv teljes átültetéséhez szükséges munka, így még az Országgyűlés tavaszi ülésszakán dönthetnek a törvényről és a kapcsolódó előírásokról.

Magyarország elkötelezett az uniós szabályok betartása iránt, de szem előtt kell tartani a hazai energiastratégiában megfogalmazott érdekeket is - hangsúlyozta az NFM. Hozzátették: továbbra is tárgyalnak az uniós illetékesekkel arról, miként lehet az irányelvnek úgy eleget tenni, hogy ne vonjanak el túlzott forrásokat a gazdaságfejlesztéstől, más munkahelyteremtő beruházásoktól.