Szabad szombat – az ellenzék a kormányt faggatja

-

Az MSZP és a DK Rogán lemondását követeli. Az LMP a kormánytól a hulladékszállítás és a kéményseprés ügyében kér rendet.


Az MSZP szerint Rogán Antalnak tájékoztatást kellene adnia arról, igaz-e a Vasárnapi Hírek információja, hogy a Terrorelhárítási Központ közreműködésével őrizetbe vettek egy belvárosi ügyvédet, akinél több száz millió forint készpénzt is találtak.

Bárány Balázs, a párt országos elnökségének tagja Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, ha igazak a Vasárnapi Hírek szombati számában megjelent információk, akkor „Rogán Antal megbukott”, és nem tehet úgy, mintha nem lenne semmi köze a belvárosi ügyvédhez. A szocialisták úgy tudják, a jogász abban az ügyvédi irodában dolgozik, amely az összes letelepedési kötvény papírügyeit intézi kizárólagos joggal.

A Demokratikus Koalíció is részletes tájékoztatást kér a hatóságoktól a Vasárnapi Hírek szombaton megjelent cikke miatt, és követeli a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal menesztését a kormányból, továbbá parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését.

Az LMP pedig arra szólította fel a kormányt, hogy kezdjen egyeztetéseket a hulladékgazdálkodásról és a kéményseprésről a szakma képviselőivel, majd biztosítsa a feladatok ellátásához szükséges forrásokat.