Sürgeti szövetségét az angol kapitány

Fotó: ANADOLU AGENCY / Tolga Akmen

-

Gareth Southgate ideiglenes szövetségi kapitány azt reméli, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a lehető leghamarabb dönt a poszt sorsáról, és legfőképpen arról, hogy végleg kinevezi-e őt.


A szakember négy mérkőzésre kapott megbízást, ezek közül az utolsóra kedden este kerül sor, amikor csapata a spanyolokat fogadja barátságos találkozón. Első három meccse egyformán világbajnoki selejtező volt: az angolok döntetlent játszottak a szlovénekkel, míg a máltaiakat és a skótokat megverték.


„Elég fontos lenne, hogy tudjam, mit csinálok november közepe után - fogalmazott Southgate. - Nemcsak nekem, mindenkinek. Készülünk az U21-es Európa-bajnokságra, a felnőtt válogatottnak pedig fel kell készülnie a vb-selejtezők következő körére. November végére, december közepére tehát mindenki tudni akarja, merre tartanak a dolgok, kinek mi lesz a dolga a rendszerben." Az aktuális ellenfélről, Spanyolországról szólva a tréner azt mondta, 2008 és 2012 között uralták a futballt, nyertek egy vb-t és két Eb-t, és szerinte ennek a sikernek a remek tervezés volt az alapja.

Az U21-es együttest vezető Southgate szeptember végén, a korrupciós botrányba keveredett Sam Allardyce távozása után vette át az angol felnőtt válogatott irányítását.