Súlyosan bántalmazott kisfiú szülei ellen emeltek vádat

-

Lelkileg és testileg is komoly gyötrelmeket kellett átélnie a most 11 éves kisfiúnak.


Egy 43 nő és egy 48 éves férfi ellen emelt vádat az ügyészség, mivel a nő egy korábbi kapcsolatából származó fiút súlyosan veszélyeztettek. Az ügyészség tájékoztatása szerint a szülők sokat ittak, kiabáltak és veszekedtek egymással, a nő többször öngyilkosságot kísérelt meg a kisgyermek előtt.


A gyereket is többször megütötték hátán és nyakán, az anya akkor is megverte a fiát, ha fakanállal dobolt a fazékon, mert ezt ittas állapotban nem tudta elviselni, illetve előfordult, hogy elhagyta a telefonját, ezért az alvó gyermeket az ágyból kirángatta, majd ütötte, ahol érte. A férfi lelkileg is gyötörte a 11 éves fiút, trágár szavakkal illette, ha hozzábújt az anyjához, akkor cikizte, elrángatta onnan.

Noha fürdőszobájuk volt, meleg vizük nem, a szülők pedig sokszor annyira részegek voltak, hogy nem tudtak vizet melegíteni, ezért a fiú napokig nem tisztálkodott, iskolába pedig abban a ruhában küldték el, amelyikben aludt.

A szülők a gyermek iskolai tanulmányaira, előmenetelére nem fordítottak gondot, az iskolával a kapcsolatot nem tartották, ittasan mentek érte, hétvégente hangosan zenét hallgattak, dorbézoltak, amitől a kisfiú nem tudott tanulni, pihenni, aludni.

A gyereket a gyámhivatal segítségével az anyja családja fogadta be.

Az elkövetőkkel szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.