Súlyos vonatszerencsétlenség történt Indiában

-

Legalább kilencvenen meghaltak, és több mint százötvenen megsérültek abban a súlyos vonatszerencsétlenségben, amely India északi, Uttar Prades államában történt vasárnap.


Legalább kilencvenen meghaltak, és több mint százötvenen megsérültek abban a súlyos vonatszerencsétlenségben, amely India északi, Uttar Prades államában történt vasárnap – közölte a rendőrség és vasúti tisztségviselők.

Az első híradások még harminc halottról szóltak, de már akkor jelezték, hogy az áldozatok tényleges száma ennél jóval nagyobb lehet. A legfrissebb adatok sem véglegesek, mert még sokan vannak a roncsok között. A sérültek közül mintegy kéttucatnyinak súlyos az állapota.
A baleset az észak-indiai Kánpur iparváros közelében történt kora hajnalban. Az Indore és Patna között közlekedő személyvonat 14 kocsija kisiklott és összeroncsolódott, néhány felborult. Ennek oka egyelőre nem ismert. Több utas azt mondta, érzése szerint a vonat nem haladt túl gyorsan.
Indiában van a világ negyedik leghosszabb vasúthálózata, naponta mintegy húszmillió ember közlekedik vonaton, de a baleseti statisztikák kétségbeejtőek, évente több ezren halnak meg vonatszerencsétlenségekben. Gyakoriak a tragikus kimenetelű kisiklások is. Tavaly márciusban 39 ember halt meg, és 150 megsérült egy ugyancsak Uttar Prades-i vonatbalesetben.