Brutális sérülést szenvedett a németek alapembere

Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP

-

Térdsérülés miatt kihagyja a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságot Antonio Rüdiger, a német válogatott labdarúgója.


Az AS Roma hátvédje – aki szerepelt a magyarokat szombaton 2-0-ra legyőző csapatban is Gelsenkirchenben – kedden, a nemzeti együttes évian-les-bains-i főhadiszállásán tartott első edzésen küzdött a labdáért Thomas Müllerrel, és az összecsapás után lebicegett a pályáról. Az orvosok később megállapították, hogy elszakadt az elülső keresztszalagja, így több hónapos pihenőre kényszerül.Kiválása azért is érzékeny veszteség Joachim Löw szövetségi kapitánynak, mert a 23 éves Rüdiger posztján bevethető Mats Hummels még nem épült fel teljesen izomsérüléséből.

Andreas Möller, a magyar labdarúgó-válogatott másodedzője szerint a németek nyerik az Eb-t. „A németek mellett a franciák, a spanyolok és az olaszok a favoritok, de a horvátoknak, a portugáloknak és a belgáknak is erős csapatuk van, és ez a trió okozhat meglepetéseket” – jelentette ki a játékosként világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes tréner.

A világbajnok német válogatott a magyarokkal játszotta utolsó felkészülési mérkőzését, majd Franciaországban az északírekkel, a lengyelekkel és az ukránokkal találkozik a csoportkörben.


Möller a németekre tenne


Ami a 44 év után Eb-re kijutott magyarok esélyeit illeti, a 85-szörös válogatott Möller közölte: „Fontos, hogy jó benyomást keltsünk, hogy egységesek legyünk, mert akkor sok csapatnak kellemetlen ellenfelei lehetünk.”

Az F csoportban Möller szerint a portugáloknak és az osztrákoknak van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, a magyarok Izlanddal a harmadik helyért küzdhetnek. A magyar válogatott az Eb-n elsőként június 14-én az osztrákokkal találkozik Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én Lyonban Portugália lesz az ellenfele.