Súlyos büntetést kapott az olimpiai bajnok úszó

Fotó: Getty Images / Harry How

-

Sajtóértesülés szerint tíz hónap eltiltást kapott Ryan Lochte a riói játékok alatt okozott botrányért.


Az amerikai média úgy értesült, hogy az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága és Úszó Szövetsége közösen hozta meg az ítéletet. Egyelőre senki sem erősítette meg Lochte eltiltását, ám ha valóban tíz hónapig nem szerepelhet versenyen, akkor is rajthoz állhat a budapesti világbajnokságon, amelyet 2017. július 14. és 30. között rendeznek.


A sztár azt állította, hogy augusztus 15-én, Rióban őt és három úszótársát, Jack Congert, Gunner Bentzet és Jimmy Feigent fegyverrel rabolták ki, amikor taxival egy buliról visszafelé tartottak az olimpiai faluba. Később videofelvételek alapján kiderült, hogy valójában ők randalíroztak, rongáltak meg egy benzinkutat, és kerültek összetűzésbe az alkalmazottakkal.

A 32 esztendős Lochte később élő televíziós műsorban bocsánatot kért a braziloktól. Elmondta, hogy erős alkoholos befolyásoltság alatt állította azt, hogy kirabolták őket, és túlzásba esett. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága szintén elnézést kért a sportolók viselkedése miatt. A brazil rendőrség hamis bejelentéssel vádolta meg Lochte-t, ennek maximális büntetési tétele a dél-amerikai országban másfél év börtön.