Súlyos betegséget győzött le egy NB I-es focista

-

Kelemen Dávidnál tbc-t diagnosztizáltak a tavaszi NB I-es szezon kezdete előtt, majd utána a családján, közeli barátjain és a teljes tolnai klubon szűrővizsgálatokat kellett végezni, hogy nem fertőződtek-e meg. A korábbii U21-es válogatott 23 éves focista úgy tűnik, meggyógyult - írja a Blikk.


„A tbc baktériuma okozott mellhártyagyulladást, három hétig tartott, mire kiderült, először tüdőgyulladásra gyanakodtak az orvosok. Még az elején gondolkodtam rajta, hol betegedhettem meg, de az doktorok azt mondták, bárhol el lehet kapni. Szerencsére nem fertőzök, közösségbe is mehetek. Két hete tünetmentes vagyok, már csak kontrollvizsgálatokra kell járnom – mondta Kelemen, aki pesti otthonában lábadozik.

Háromféle gyógyszert kell még másfél hónapig szednie, már kimehetett az edzésre, és a Honvéd elleni meccsre is, igaz, csak a pálya széléről nézhette a társakat. Gyógytornára jár, a futásokat csak azután kezdheti el, ebben a szezonban már biztos nem játszhat.


Kelemen Dávid (jobbra) még az MTK játékosaként


„Szüleim, nagyszüleim sokat jöttek Pestre, izgultak miattam. Édesanyám milánói makarónija és a gulyáslevese nagyon jót tett. A barátnőm mindig mellettem volt, még a vizsgálatokra is elkísért. Az is nagyon jólesett, hogy a klubomtól folyamatosan érdeklődtek, a csapattársak szintén sokat kérdezték, hogy vagyok. Amikor ellátogattam az edzésre, még ugrattak is, hogy „na, itt egy új játékos!” – mondta a korábbi MTK-focista.