Vonattal ütközött, meghalt a kocsi sofőrje Kecskemét közelében

Fotó: MTI / Donka Ferenc

-

Helyszíni beszámolók szerint szabályosan szétpréselt egy autót egy Budapestről Szegedre tartó vonat csütörtökön a reggeli órákban, Kecskemét előtt. A személyautó vezetője szabálytalanul hajtott a sínekre. A sofőr a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.


A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Budapest felől Szeged felé tartó vonat eddig tisztázatlan körülmények között, Katonatelep és Kecskemét között ütközött össze a személygépkocsival. A helyszínelés első adatai szerint a gépkocsivezető a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre. Az ütközéskor fennakadt a mozdony ütközőjén. A balesetben az autó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vonatszerelvény az átjáróban állt meg, ezért ott a helyszínelés idején nem lehet áthaladni, az autósok a környező utcákban kerülhetnek, a rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Jelenleg a katasztrófavédelem szakemberei végzik a műszaki menést, ez alatt nem közlekednek a vonatok Katonatelep és Kecskemét között. Az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.