Súlyos árat fizetett a Putyin-pólóért az orosz focista

Fotó: AFP / STR

-

Dmitrij Taraszovot saját klubja, a Lokomotiv Moszkva büntette meg 300 ezer euróra, azaz mintegy 93 millió forintra.


Az R-Sport orosz hírügynökség a fővárosi egyesülethez közel álló forrásra hivatkozva számolt be a szankcióról.


A 28 éves középpályás ellen szerdán az európai szövetség (UEFA) is fegyelmi eljárást indított, a török Fenerbahce elleni Európa-liga-mérkőzésen megvillantott, Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló képpel díszített trikója miatt. Ha a Lokomotivnak is fizetnie kell az eset miatt, akkor a klub a büntetés összegét Taraszovra fogja hárítani.

A futballista az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta „A legudvariasabb elnök” felirat szerepelt. Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni találkozóra, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, miután a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.

„Ő az én elnököm. Tisztelem őt, és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani” – nyilatkozta Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után.

A mérkőzés visszavágóját jövő csütörtökön rendezik, de azt a találkozót Taraszovnak a sárga lapos figyelmeztetései miatt ki kell hagynia.