Sufniban csináltak benzint - sokat fizethetnek érte

-

Illegálisan működő olajlepárló üzemet találtak a pénzügyőrök a rendőrség közreműködésével a Bács-Kiskun megyei Ágasegyházán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.


Némedi Varga Éva elmondta: a pénzügyőrök még csütörtökön az ingatlan melléképületében egy éppen működő ásványolajtermék-lepárló berendezést, valamint megközelítőleg tízezer liter már legyártott ásványolajterméket foglaltak le.


Az ellenőrzéskor fény derült arra is, hogy az udvaron álló öt jármű - személygépjárművek és munkagépek - már az illegálisan előállított üzemanyaggal voltak megtankolva. A pénzügyőrök valamennyi termékből mintát vettek, azok vizsgálatát a NAV szakértői intézetének munkatársai a mobil labor segítségével már a helyszínen megkezdték.

A hatalmas berendezést, valamint a nagy mennyiségben illegálisan előállított ásványolajterméket a pénzügyőrök lefoglalták, és az ügyben jövedékkel való visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A jövedéki eljárás végén a bűncselekményben érintettek több mint 3 millió forint bírságra számíthatnak.