Suárez megint négyet rúgott, tapad az Atlético

Fotó: AFP / LLUIS GENE

-

A Barcelona most a Gijont gyalulta a földbe, és újra vezeti a tabellát. Az Atlético csak a szükséges minimumot hozta a Málaga ellen.


A Real Madrid délutáni hősies fordítása lépéskényszerbe hozta a spanyol bajnokság tabellájának másik két éllovasát, és a Barcelona, illetve az Atlético Madrid is a megfelelő választ küldte a Bernabéuba.

Kora este az Atlético Ángel Correa 62. percben szerzett góljával szerezte meg a három pontot a Málaga ellen. Az argentin játékos öt perccel korábban állt be, és ez volt az ötödik gólja csereként a bajnokságban, ennél többet senki sem tud felmutatni. Ahogy az Atléti 15 „csergólja” is ligarekord.


Correa gólja


Este pedig a Barcán volt a sor, hogy megpróbálja visszaszerezni az első helyet. „Tedd vagy ne tedd, ne próbáld” - mondta egyszer egy (nagyon) idős bölcs férfiú, és a Barcelona hallgatott a jó szóra. Igaz, hogy legerősebb felállásukban is szenvedtek az első félidőben, és csupán Messi 12. percben szerzett góljával vezettek a szünetben a Gijon ellen - a spanyol élvonalban Messi már csak a Las Palmas, Hércules Alicanta, Xerez triónak nem lőtt gólt a Camp Nouban.


Messi fejel 15-ről


A szünet után aztán irtózatosan rákapcsolt a címvédő: Luis Suárez a 63. és a 77. perc között rúgott hármat (kettőt büntetőből), majd Neymar büntetője (igen, ez volt a harmadik, és egymás után), még egy negyediket is bevert.


Akik 4 gólt lőttek az elmúlt két idényben


Mielőtt bárki rosszra gondolna: a Barca nem az egyetlen csapat idén, amelyiknek befújnak három tizenegyest, a Sevilla is ismeri ezt az érzést - de egyetlen más csapat sem Európában. A Barca így már 102 gólnál jár a bajnokságban (az MSN trió 82-t vállalt), és egyel jobb, +73 a gólkülönbségük, mint a Realnak.


Suárez 4. gólja


Primera División, 35. forduló:
FC Barcelona-Sporting Gijón 6-0 (1-0)
Atlético Madrid-Málaga 1-0 (0-0)
Rayo Vallecano-Real Madrid 2-3 (2-1)
később:
Eibar-Deportivo La Coruna 22.05
pénteken játszották:
Las Palmas-Espanyol 4-0 (1-0)
vasárnap játsszák:
Levante-Athletic Bilbao 12.00
Sevilla-Real Betis 16.00
Getafe-Valencia 18.15
Villarreal-Real Sociedad 20.30
hétfő játsszák:
Celta Vigo-Granada 20.30

Az élcsoport:
1. FC Barcelona 35 102-29 82 pont
2. Atlético Madrid 35 59-16 82
3. Real Madrid 35 104-32 81


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!