Stratégiai játékot csináltak az Angry Birdsből

-

A héten még csak néhány tengerentúli országban lesz megvásárolható az Angry Birds új dobása, a stratégiai, szerep játékos verzió, de valószínűleg hamarosan a világ bármely iTunes boltjából letölthetjük majd.


Az Angry Birds mobiljátékot fejlesztő cég, a finn Rovio már a héten elérhetővé teszi a kanadai, ausztrál és új-zélandi iTunes boltokban legújabb fejlesztését. Az Angry Birdsből stratégiai szerepjátékot csináltak, harccal, lövöldözéssel, fegyverek újratöltésével, történettel, és a Rovio szerint izgalmas befejezéssel. A játékot elsőként iPhone-okra adják ki, majd újabb tesztelés és az utolsó simítások után, ha már világszerte megvásárolható lesz, akkor már androidos készülékekre is le lehet tölteni a játékot. Még a windowsos telefont választók sem maradnak ki belőle. Titkon abban reménykedünk, hogy az Angry Birds Epic-kel az új Worms Armageddont köszönthetjük. Az Angry Birds tematikus verziói közül egyébként az utóbbi időben az új versenyautós Angry Birds Go!, és a Star Wars licences változat volt a legsikeresebb.Ami még most a Hello Kitty, az lesz pár év múlva az Angry Birds

Ha szerencsénk van, igazi popkulturális harc tör ki a cukiságok között.  A Hello Kitty még messze nem a múlté: a plázában kittys fehérneműt, a sarki boltban Hello Kitty-csokit vehetünk, a héten pedig bejelentették a playboyos-helókittis Leica fényképezőgépet. A kultúra minden szintjét belakta a mindenféle személyiségjegyet mellőző japán figura. Az Angry Birds azonban már nagyon is a nyomában van a rózsaszín, pöttyszemű cicának. A mobiljáték ma már szinte ugyanakkora világmárka lett, mint a Hello Kitty, és ezt is ugyanúgy bármire rá lehet nyomtatni, vasalni. Az ideges madarak ugyanannyira jelentés nélküli, de eltalált figurák, mint amilyen a bambán integető, másik gyerekkedvenc.