Storck: Nem félünk a norvégtól

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Külön edzésprogrammal előzné meg az erőnléti problémákat a pótselejtezőre készülő fociválogatott kapitánya, Bernd Storck.


Az Eb-szereplésért harcoló magyar válogatott november 12-én és 15-én pótselejtezőt játszik Norvégiával, a visszavágó a Groupama Arénában lesz. Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány hétfőn a felkészülésről nyilatkozott.


Külön edzésprogram

„Nagy lehetőség kapujában állunk, két esélyünk van arra, hogy elérjük a kitűzött célunkat, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy éljünk vele – idézi az MLSZ honlapja a kapitányt. – Némi előnyt jelent számunkra, hogy idegenben kezdünk, és egy kinti jó eredménnyel itthon harcolhatjuk ki a továbbjutást. Eddig minden alkalommal számíthattunk a szurkolók segítségére, amikor igazán szükségünk volt rájuk, biztos vagyok abban, hogy most is mögöttünk állnak majd. Rövid időnk lesz a felkészülésre, ezért a játékosoknak már az edzőtáborozást megelőzően külön edzésprogramot küldünk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotban kezdhessék meg az összetartást. A korábbi mérkőzéseinken adódtak erőnléti problémáink, ezt mindenképpen szeretnénk most megelőzni.”


Storck nem örülne erőnléti gondoknak


Kiváló védelem

Az ellenfél fiatal átlagéletkorú keretében nincsenek sztárok, de Storck figyelmeztet: a legtöbb norvég játékos érdekelt az európai kupákban, ami jelzi, hogy ellenfelünk kellő nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik.

„A tapasztalatot mutatja, hogy kilenc focistájuk érdekelt az Európa Liga csoportkörében, hárman pedig a Bajnokok Ligájában szerepelnek. Ezzel együtt nincs semmi okunk, hogy tartsunk a norvég válogatottól, a célunk, hogy az első mérkőzésen olyan eredményt érjünk el, amivel esélyünk maradjon a továbbjutás hazai kiharcolására. A norvégok általában négy-négy-egy-egyes, kisebb csapatok ellen négy-négy-kettes felállást alkalmaznak, nagyon jó védelmük van, amit jól mutat, hogy egyedül Olaszországtól kaptak gólt hazai pályán. Szinte végig a csoportjuk második helyén álltak, az utolsó fordulóban, az olaszországi vereséggel csúsztak vissza a harmadik pozícióba, ami minden bizonnyal nagy csalódást jelentett számukra.”


Jegyeket itt vehet

A mérkőzés belépőit a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, illetve Budapesten a Bálnában és a Syma Csarnokban, országszerte több mint 300 partnerirodában, valamint a forgalmazásba bekapcsolódó NB I-es klubok jegypénztáraiban lehet megvásárolni.