Storck: Mindent kiadtunk magunkból

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck szerint mindkét csapat sokat kockáztatott a görög-magyaron (4-3), ezért volt sok gól.


Az utolsó Eb-selejtezőjén 4-3-ra kikapott Görögországban a magyar válogatott, így még akkor sem lett volna második a csoportjában, ha Románia a másik meccsen pontot veszít a Feröer-szigeteken. Marad tehát a harmadik hely, az pedig csak kedd késő estére derül ki, hogy legjobb harmadikként automatikus Eb-résztvevő lesz-e a csapat vagy pótselejtezőt kell játszania.

„Hibáztunk a meccs elején, ezért hátrányba kerültünk, de felülkerekedtünk rajta, egyenlítettünk és fordítottunk is. Mindent megtettünk a győzelemért, a játékosaim mindent kiadtak magukból, nem tehetek szemrehányást nekik. Mindkét csapat sokat kockáztatott a győzelemért, ezért volt ennyi gól” – magyarázta a magyarok német szakvezetője.

Görög kollégája, Kosztasz Canasz kiemelte, azért játszottak, hogy végre megízleljék a győzelmet: „Ez után a meccs után lehet szidni a védelmet, de a mai futballban nem könnyű négy gólt szerezni, és nekünk sikerült. Most van időnk elemezni és változtatni a jövő ősszel rajtoló világbajnoki selejtezősorozatig.”

A magyar játékosok mindegyike elismerte, hogy elfáradtak a meccs végére.