Storck megmutatná a világnak, nagy élmény lesz Ronaldo ellen játszani

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Bernd Storck szerint nagyon veszélyes csoportba került a magyar fociválogatott az Európa-bajnokságon, miután Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal sorsolták össze. Csányi Sándor fél az északi csapatoktól.


Bernd Storck szövetségi kapitány messze nincs akkora hurráhangulatban a sorsolást követően, szerinte egy nehéz csoportba kerültünk erős ellenfelekkel. „Attraktívnak és vonzónak is nevezhetném. Nincs vesztenivalónk, szeretnénk jól játszani,


meg akarjuk mutatni a világnak, hogy tudunk focizni.

Örülök ennek a csoportnak. Arra még nem gondolok, hogy továbbjuthatunk-e, nem szeretnék ennyire előreszaladni. Örüljünk, hogy itt vagyunk, hogy előttünk a lehetőség, hogy jó focit játszhassunk” – mondta az M4-nek közvetlenül a sorsolás után.


Storck a sorsolás előtt a helyszínen


A német szakember szerint a fiatalok számára az Eb nagyon jó lehetőség lesz a tapasztalatszerzésre. „Majd a három csoportmeccs után meglátjuk, hogy mire jutottunk. Portugália ellen biztos, hogy nehéz lesz, Cristiano Ronaldo ellen játszani viszont fantasztikus élmény lesz. Az osztrákok is erősek, nem véletlenül nyerték meg a csoportjukat. Izland pedig nagyon nagyon-nagyon jól játszott egy erős csoportban. Újoncok, de nagyon erősek.”


Az ellenfelek: Portugália, Izland és Ausztria


Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az M4-nek adott helyszíni interjúját azzal kezdte, hogy egyelőre annak is örülni kell, hogy ott lehetünk az egyik csoportban. „Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a sorsolásunk.


A felkészülés legalább annyira fontos, mint a sorsolás.

„Remélem, hogy továbbjutunk a csoportból, de legalább tisztességesen helytállunk. Általában félek az északi csapatoktól, így Izlandtól is, nagyon kemények és agresszívek. A portugálok pedig egyértelműen az európai foci élvonalába tartoznak” – tette hozzá az MLSZ elnöke.


Ronaldo ellen élmény lesz játszani


Kleinheisler László, a magyar válogatottba berobbant középályás röviden így értékelt: „Elég erős csoport. Van esélyünk, bízom benne, hogy tovább tudunk jutni.”


A norvégok elleni pótselejtező visszavágóján hatalmas gólt akasztó Priskin Tamás szerint nem kerültünk a legnehezebb csoportba, de az összes meccsünk nagyon kemény lesz. „Nagy örömmel várom mindhárom találkozót. Az osztrákok nagyon jó teljesítményt nyújtottak a selejtezőben, a portugálok kiemelkednek, de a norvégok elleni játékunkra építve lehet esélyünk még ellenük is. Ha öt pontot szereznénk, azzal nagyon elégedett lennék” – mondta az Nso-nak a válogatott csatára.


Priskin Tamás

Priskin öt pontot szeretne


Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány az M1 Híradójában úgy fogalmazott: „nem mondom ki, hogy álomsorsolás, de ennél sokkal könnyebb csoportba nem kerülhettünk volna. Ahogy körülnézünk, nem igazán kérnénk át magunkat egy másikba, elégedettek lehetünk.”

Arra a felvetésre, hogy a szurkolók szerint a kijutás már önmagában siker, az eredmény egy kicsit háttérbe is szorul, úgy reagált: ”legyen ez a kiindulási alap, örüljünk annak, hogy ott vagyunk. Egy sportember persze, ha megérzi a lehetőséget, igyekszik azt megragadni.


Ne feledjük, a négy legjobb harmadik is továbbjut”

– tette hozzá.

Mint mondta, az északi futball kiismerhető, az izlandiaknak nincs nagy sztárjuk, fel lehet készülni ellenük. „Az osztrákok előretörése példa értékű, ellenük nehezebb lesz, de a sok évtizedes hagyomány miatt fel lehet belőlük készülni olyan szinten, hogy pontot, pontokat lehessen tőlük rabolni” – vélekedett.


Az F csoport programja:

1. forduló, 2016. június 14., kedd:
Ausztria–MAGYARORSZÁG, Bordeaux 18.00
Portugália–Izland, St. Étienne 21.00


2. forduló, 2016. június 18., szombat:
Izland–MAGYARORSZÁG, Marseille 18.00
Portugália–Ausztria, Párizs (Parc des Princes) 21.00

3. (utolsó) forduló, 2016. június 22., szerda:
MAGYARORSZÁG–Portugália, Lyon 18.00
Izland–Ausztria, Párizs (Stade de France) 18.00


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!