Storck meghúzta azt, amiért Pintért kikezdték

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Bernd Storck szövetségi kapitány több összetartást tart majd a magyar labdarúgó-válogatottnál számításba vett játékosoknak a franciaországi Európa-bajnokságot megelőző fél évben.


A német szakember erről kedden beszélt az élvonalbeli klubok tulajdonosai, vezetői és vezetőedzői előtt, akik támogatásukról biztosították a trénert. A magyar szövetség beszámolója szerint a szakvezető a megbeszélésen megköszönte, hogy lehetővé tették számára a Norvégia elleni pótselejtezőket megelőzően a plusz egyhetes összetartást. Egyúttal hangsúlyozta: ennek óriási szerepe volt abban, hogy végül kettős győzelemmel és Eb-re jutással zárta a párharcot a magyar együttes.


Pintér Attila is minél több összetartást szeretett volna


A szövetségi kapitány a válogatottba több labdarúgót adó egyesületek irányítóival a közeljövőben külön is egyeztet majd a nemzeti csapat programjainak megszervezéséről, mivel a tavaszi idény az Európa-bajnokság miatt rendkívül feszített lesz. Korábban Pintér Attila is többször szeretett volna összetartást szervezni, akkor a klubok egy része nem szívesen engedte el legjobb játékosait, kérdés, hogy Storck esetében lesz-e ebből probléma.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az értekezleten az NB I-gyel kapcsolatban ismertette, hogy a szövetség elnökségének december 8-i ülésén napirendre tűzik a versenyszervezésben alkalmazott összes - fegyelmi-, verseny-, átigazolási-, közvetítői-, regisztrációs kártya-, biztonsági-, infrastrukturális - szabályzat felülvizsgálatát, és elfogadják a 2016/17-es felnőtt versenykiírásokat, hogy legyen elég idő a felkészülésre. Az elnök ezúttal is jelezte, hogy továbbra is cél a fiatal magyar játékosok szerepeltetése, a különböző támogatási pénzeket pedig hangsúlyozottan az utánpótlásképzés színvonalának fejlesztésére kell fordítani.


Szintén Bernd Storckkal kapcsolatos friss hír, hogy az MLSZ női munkatársat keres mellé (részletek itt).

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!