Storck: Kiváló munkát végeztünk

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint nagy siker, hogy a harmadik helyen zárt a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, és legrosszabb esetben pótselejtezőt játszik.


Az M4 Sport7fő című műsorában elhangzott interjúban a német szakember elmondta, nehéz helyzetbe került, amikor Dárdai Páltól átvette a nemzeti csapat irányítását, ugyanis nem ismerte a játékosokat, és a futballisták sem őt.


„Négy meccs várt ránk, el kellett érnünk a nagy célunkat az egész ország számára. Ez pedig a pótselejtezős hely volt.


Nagyon nehéz volt, de az egész csapat, a stáb, a vezetőség, mindenki, így együtt kiváló munkát végeztünk.

Szerintem ez egy nagy siker az együttesnek, hogy pótselejtezősök vagyunk” – mondta Storck, akinek vezetésével előbb a románok ellen otthon, majd az északírek vendégeként játszott döntetlent a válogatott, majd legyőzte Feröer-szigetek csapatát, végül vasárnap vereséget szenvedett a sereghajtó görögöknél.


A görögök elleni vereséggel zártuk a sorozatot


A szakember hangsúlyozta, amennyiben pótselejtezőre kényszerül együttese, úgy marad a korábbi, alapvetően védekező futballnál. „Szerintem a selejtezősorozat alatt megtaláltuk a stílusunkat. Nagyon jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk, és abból indultunk meg előre” – mondta. Úgy vélte, a jövőben meg fogják mutatni, mit tudnak még. Fontosnak nevezte, hogy ha az első mérkőzést idegenben vívják, ott gólt szerezzenek. „De nem a legelejétől kell letámadnunk. Meg kell néznünk előbb, hogy milyen lehetőségeink vannak, és utána gólt szerezni. Minden idegenbeli gól duplán számít” – fogalmazott.


Még egyenes ágon is kijuthatunk


A szakvezető hozzátette, hogy itthon is a saját játékát kell játszania a válogatottnak. „Minden az eredménytől függ. De itthon többet kell kockáztatni” – vélekedett, ugyanakkor hangsúlyozta, a szurkolóknak meg kell érteniük: nem attól függ egy csapat támadójátéka, hogy két-három csatárral lép pályára.


44 év után újra Eb-n?

A pótselejtezőt azonban még megúszhatjuk, pontosabban egy esetben kell pótselejteznünk, ha kedden este Törökország hazai pályán legyőzi a már kijutott Izlandot és az eddig nyeretlen kazahok megverik a letteket. Minden más esetben 44 év után kint vagyunk ez Eb-n.