Storck: "Készen állunk"

Fotó: MTI / IllyÈs Tibor

-

Bernd Storck szerint a válogatott lezárta az elmúlt időszakot, és új kihívás, új cél lebeg a szeme előtt – a világbajnoki selejtezők sikeres megvívása.


A magyar szövetség (MLSZ) beszámolója szerint a hétfő délutáni sajtóeseményen a szakvezető mellett Elek Ákos és Kleinheisler László vett részt.


Nagyon nehéz meccs vár ránk, mint ahogyan az előző sorozatban is roppant nehéz volt Feröer ellen játszani vezette fel a tórshavni találkozót Storck. – Itt egy góllal tudtunk nyerni, odahaza pedig nagy kockázatot kellett vállalni, és szerencsénk is volt” idézte fel az Eb-selejtezőt, hozzátéve, hogy szerinte a feröeriek nem véletlenül győzték le kétszer is a görögöket, és míg korábban felívelésekkel próbálkoztak, ma már sokkal kombinatívabb a játékuk.

A műfű más stílusra kényszerít bennünket, mint amit megszokhattak tőlünk a szurkolók, de mindenki készen áll. Szoros mérkőzésre számítok” fogalmazott Bernd Storck.


A csapat készen áll a megváltozott körülményekre


Elek Ákos arról beszélt, hogy a felkészülés során a stáb igyekezett szimulálni a feröeri körülményeket, ezért azok nem okozhatnak meglepetést. „Egy hetet készültünk műfüvön, ez nem jelenthet gondot. Két éve rosszabb volt az időjárás itt, hidegebb volt, most kedvezőbbek a körülmények – vélekedett. – Magunkra kell koncentrálnunk, de intő jel a két korábbi meccsünk Feröer ellen. Nagyon komolyan kell venni a hazaiakat, többet kell birtokolnunk a labdát, és helyzeteket kell kialakítani. Több góllal szeretnénk megnyerni a mérkőzést” – jelentette ki a DVTK középpályása.

A Darmstadtban játszó Kleinheisler azzal kezdte, nem tudja, hogy áll majd fel a kezdőcsapat, de ha játéklehetőséget kap, mindent megtesz a győzelemért. Jó formában vagyunk, nyerni jöttünk Feröerre. Először járok itt, és bár nem vagyunk hozzászokva a műfűhöz, tetszenek a körülmények” tette hozzá.