Storck erős ellenfelekkel szeretne felkészülni az Eb előtt

Fotó: MTI/AP / Michel Euler

-

Csak komoly játékerőt képviselő csapatok jöhetnek szóba a fociválogatott Eb-felkészülése során. A kapitány minden kerettagot szemmel tart.


A válogatott hamarosan véglegessé váló tavaszi programjával kapcsolatban Benrd Storck szövetségi kapitány a magyar szövetség (MLSZ) honlapján elmondta: azt kéri a szövetség vezetésétől, hogy együttese a lehető legerősebb csapatokkal mérhesse össze erejét az Eb előtt.


„Kiemelten fontos számomra, hogy erős ellenfelekkel csapjunk össze, mert csak így derül ki a játékosaim számára, hogy az adott pillanatban milyen szinten állunk” – fogalmazott a német szakember. Hozzátette, a stáb tagjai folyamatosan figyelik a csoportellenfelek felkészüléséről érkező híreket, és minden lehetséges információt begyűjtenek a riválisokról.


A kapitány és segítője, Andreas Möller alaposan megtervezi a felkészülést


„Az első két Eb-mérkőzésünk döntő lehet, mindennél fontosabb, ezért csak ez jár az eszünkben. Alaposan megtervezett munkával úgy kell felépíteni a játékunkat, hogy bár Ausztria és Izland ellen sem mi vagyunk az esélyesek, a legtöbbet hozzuk ki magunkból, mint az már sikerült a Norvégia elleni két meccsen is” – mondta Storck.

A szövetségi kapitány az mlsz.hu beszámolója szerint a hét elejétől ismét Magyarországon van, és gőzerővel folytatja a tavaly kezdett munkát annak érdekében, hogy a nemzeti csapat a lehető legjobb formában szerepeljen a kontinenstornán.

„Az ünnepek előtt nemcsak jókívánságaimat adtam át a játékosoknak, hanem egy személyre szabott útravalót is, amiben kértem tőlük, hogy a szabadságuk alatt kiemelten figyeljenek erőnlétükre és fejlesszék fizikai állapotukat” – idézi a honlap a német szakembert. Storck hozzátette, a csapatoknál elindult a felkészülés, a február 20-án kezdődő első válogatott összetartás azért kiemelten fontos, mert a stáb tagjai és a játékosok ekkor kapnak pontos visszajelzést a fizikai mutatókról, ezek után látják majd, kinek milyen munkát kell elvégeznie az előttük álló hónapokban.


Jó lenne majd így örülni a Franciaországban is


A kapitány figyeli a kerettagok átigazolásáról szóló híreket, mert fontosnak tartja, hogy a válogatottnál figyelembe vett labdarúgók közül mindenki olyan klubcsapatnál kezdje meg a tavaszt, ahol folyamatos játéklehetőséget kaphat.

„Több tehetséges futballistát is láttam a távlati csapat év végi összetartásán, az ő fejlődésük elsősorban a jövő szempontjából fontos – fejtette ki az utánpótlás-válogatottak munkáját sportigazgatóként koordináló szakember. – A legjobban teljesítőknek a következő években, de lehet, hogy már hamarabb lehet esélyük beépülni az A-válogatottba. Ehhez azonban fejlődniük és folyamatosan futballozniuk kell.”

A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A június 10-én rajtoló kontinensviadalon a csapat sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.