Storck büszke, Guzmics bosszús, Priskin sajnálja

Fotó: AFP / Michael Cooper

-

Bernd Storck szövetségi kapitány elégedett a magyar fociválogatott játékával, Guzmics Richárd nagyon bosszús, Priskin Tamás pedig a lefújás után nem sokkal még a kapott gól hatása alatt volt.


A magyar válogatott úgy játszott 1-1-es döntetlent Észak-Írország ellen idegenben Eb-selejtezőn, hogy a 93. percig vezetett, majd a hazaiak emberhátrányban egyenlítettek.


„Az első félidőben nehéz volt játékba lendülni, a szünetben azt mondtam a srácoknak, hogy meg kell ragadni ezt a lehetőséget, bátran kell játszani, mert győzhetünk” – kezdte az M4-nek Storck. „Büszke vagyok a csapatra, jól játszottak a fiúk, és nekik is azt fogom most mondani az öltözőben, hogy büszkék lehetnek magukra, mert jó focit játszottak. A végén bekapott gól? Király nagyot védett, de van ilyen, hogy kipattan az emberről, ez benne van a fociban.”


A 93. percben kapott gól


A Juhász Roland sérülése miatt a kezdőcsapatba kerülő, és a vezető gólt megszerző Guzmics Richárd úgy fogalmazott, hogy kettős érzelmek vannak benne. „De inkább csalódott vagyok, mert egy győztes meccset buktunk el. Kontrolláltuk végig a találkozót. Tudtuk, hogy felívelgetik az északírek a labdát, emberelőnyben voltunk, mégsem tudtuk megtámadni a felívelő játékosokat, ezért bosszús vagyok.”


Guzmics góljánál hiába reklamáltak az északírek


Priskin Tamás szerint sem lepték meg az északírek semmivel őket. „Mi azonban jól játszottunk, az utolsó percekről pedig nem tudok mit mondani, annyira a gól hatása alatt vagyok még. Nagyon sajnálom, ami történt. Van még hátra két meccs, hozni kell mind a kettőt, nem szabad beérnünk a harmadik hellyel az első kettő valamelyikére kell hajtanunk, amíg lehet.”


Két fordulóval a vége előtt a csoport állás:

1. Észak-Írország 17 pont
2. Románia 16 pont
3. Magyarország 13 pont
4. Finnország 10 pont
5. Feröer-szigetek 6 pont
6. Görögország 3 pont.

Az első kettő automatikusan kijut az Eb-re, a harmadik pótselejtezhet.

A magyar válogatott a Feröer-szigeteket fogadja, majd Görögországban zárja a sorozatot.