Storck a szurkolókhoz fordult, Dzsudzsák elmondta, hogyan juthatunk ki

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A Norvégia elleni Eb-pótselejtező vasárnapi visszavágója előtt Bernd Storck szövetségi kapitány és a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs tartott sajtótájékoztatót Telkiben.


Bernd Storck megerősítette azt, amit Oslóban az első meccs után is mondott kérdésünkre: a visszavágón is gólra kell játszani, különben visszaüthet az óvatos játék. „Oslóban még tartottunk egy levezető edzést a csapat egyik fele edzett, a másik fitneszfeladatokat végzett. Van néhány játékosom, aki kisebb sérüléssel bajlódik, de reméljük, hogy vasárnapig mindenki rendbe jön. Ha nem, akkor is van B tervünk.”

A szövetségi kapitány azt sem árulta el, hogy a kórházba szállított Fiola Attilának mi a baja, és tudja-e vállalni a játékot vasárnap. Ugyanakkor azt kérte a szurkolóktól, hogy legyenek türelmesek, mert minden eddiginél nagyobb szüksége van rájuk a válogatottnak.


Oslóban is pazar hangulatot teremtettek a magyarok:


Dzsudzsák Balázs azt emelte ki, hogy végre teljes a nyugalom a csapat körül, ez szerinte nagyon fontos a vasárnapi meccs előtt. „Higgadt, tudatos, intelligens játékkal szeretnénk túljutni a norvégokon. Nekik nehezebb dolguk lesz, mert gólt kell lőniük” – mondta a csapatkapitány, aki szerint hasznos tagja tudott lenni a csapatnak Norvégiában, még akkor is, ha néha elcsúszott a bal oldalon a védekezésünk. Szerinte egy kicsit már esélyesebb a magyar válogatott, de nem szabad rágörcsölni a meccsre, hanem „csendben tenni kell a dolgunkat, és akkor továbbjuthatunk.”


Storck azt is elmondta: nemcsak Kleinheisler, hanem az egész csapat jól játszott Oslóban


A magyar szövetség kéri, hogy a 20.45-kor kezdődő meccsre jóval korábban érkezzenek ki a szurkolók, ugyanis a párizsi terrortámadás miatt alaposabban átvizsgálnak mindenkit, és csak a személyi igazolvány felmutatása után engednek be bárkit is a stadionba. A kapukat 18.15-kor nyitják meg. További részletek itt.