Stohl Andrásékkal egymilliót fizettetnek a könyvük miatt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd

-

A színész börtönben töltött idejéről könyvet jelentetett meg, a nem jogerős ítélet szerint a kártérítés mellett most nyilvánosan bocsánatot is kell kérnie fogva tartóitól. A szóban forgó könyv sokatmondó címe: „Magyar börtönpokol. 150 nap a rácsok mögött - a rideg valóság, amit Stohl András látott…”.


A verdikt vonatkozik a könyvet jegyző Szalai Vivienre is, az egymillió forintot közösen kell kifizetniük. A nem jogerős ítélet egymillió forint nem vagyoni kártérítést mond ki jó hírnév megsértése miatt. Az ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék hozta. A Budapesti Fegyház és Börtön perelt, ötmilliót kért.

A nyilvános bocsánatkérés azt jelenti, hogy Stohlnak és Szalainak két országos napilapban, a köztévében és legalább egy kereskedelmi csatornán kell beszélnie. A fegyház szerint a könyvben valótlan dolgokat állítottak a büntetés-végrehajtásról.

A színész öt hónapot ült börtönben, miután ittasan vezetett és balesetet okozott. A kötet az Alexandra kiadónál jelent meg 2012-ben.

Szalai Vivien Őszintén címmel is jelentetett meg könyvet a színészről 2011-ben, és ő írta a Zuschlag-könyvet is (Pártházból börtönbe).

Stohl András honlapja szerint 2003 óta játszik az azóta igazgatót váltott Nemzeti Színházban, de a 2013/2014-es társulatnak nem tagja. Vannak előadásai a Vígszínházban, az Operettszínházban és a Madách Színházban is.