Stieber Zoltán a német másodosztályból futna neki az Eb-nek

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A magyar válogatott középpályást a szezon végéig kölcsönvette a Bundesliga 2.-ben szereplő Nürnberg az élvonalbeli Hamburgtól.


A Bundesliga 2. osztályozót érő 3. helyén álló 1. FC Nürnberg a szezon végéig vette kölcsön Stieber Zoltánt az élvonal 10. helyén tanyázó Hamburger SV-tól, számolt be honlapján a bajor csapat..


A magyar válogatott középpályás klubváltása már régóta aktuális volt, miután munkaadó klubja vezetőedzője, Bruno Labbadia nem számított a szolgálataira. A szezon első felében lejátszott 17 bajnokin Stieber mindössze hat perc játéklehetőséget kapott.„Olyan játékost kerestünk a csapat megerősítésére, akinek nincs szüksége hosszas akklimatizációra – mondta a választásról a Nürnberg sportigazgatója, Andreas Bornemann. – Zoltánban minden megvan, amit kerestünk, a stílusa tökéletesen illeszkedik a csapatunk játékába.”

„Az elmúlt hat hónap nem volt éppen a legjobb Hamburgban – ismerte el Stieber. – Szerettem volna újra rendszeresen játszani, és nagyon örülök, hogy sikerült megegyezni a Nürnberggel. Jól ismerem a Bundesliga 2.-t, és remélem, hogy segítségére lehetek a csapatnak.”

Stiebernek valóban nem újdonság a német másodosztály. A 2010-2011-es szezonban 34 mérkőzést játszott az Alemannia Aachen színeiben (10 gólt szerzett), 2012 és 2014 között pedig két szezont a Greuther Fürth játékosaként húzott le a ligában (48 bajnokin 12 gól).

A 16-os mezt kapó Stieber hétfőn már el is utazott a csapattal a törökországi edzőtáborba. A klub honlapja megemlíti, hogy míg idén csak kétszer lépett pályára a HSV-ban, addig tavaly 25 bajnokin kapott lehetőséget, és három gólt lőtt. Ahogy arról sem feledkeznek meg, hogy tízszeres magyar válogatott, és komoly szerepet játszott abban, hogy a mieink 30 év után idén nyáron újra világversenyen szerepelhetnek – és, természetesen, Stieber is szeretne szerepelni Bernd Storck Eb-csapatában.