Startup olimpiát rendeznek Budapesten

-

Harmadik alkalommal érkezik Budapestre a Get in the Ring nemzetközi startup verseny. Az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. rendezvényére 2016. november 24-én az Akváriumban Klubban kerül sor.


A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatását élvező, világszinten is nagy népszerűségnek örvendő versenyre a világ nyolcvan országából várják a kezdő vállalkozásokat, innen ered a startup olimpia becenév is – olvasható az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. honlapján.

A Get int he Ring (GITR) különlegessége, hogy a befektetőkért való küzdelmet a hagyományos versenyektől eltérően, egyedülálló módon egy showműsor keretein belül valósítja meg. A regionális döntőbe bejutó nyolc startup egy-egy versenyzője ugyanis a bokszmérkőzésekhez hasonlóan lép ringbe, hogy öt menet alatt meggyőzze a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozása kínálja a legjobb befektetést.

„Az egyetemi ötletversenyből indult Get in the Ring több mint egy egyszerű startup verseny. Az innovatív koncepció a megszokott eseményeknél jóval látványosabbá és izgalmasabbá teszi az egész versenyt, valamint különleges lehetőséget biztosít a startupok számára, hogy szakmai hírnevet, kapcsolatrendszert és befektetést szerezzenek” mondja Katona Bence, a budapesti rendezvény főszervezője.

Az eseményre elsősorban olyan startupok jelentkezését várják, akik már rendelkeznek validált üzleti modellel és elkészült prototípussal, éppen ezért a következő lépésükhöz, a piaclépéshez keresik a külső forrásokat.

A Get in the Ring célja, hogy lehetőséget nyújtson a kezdő vállalkozásoknak bekapcsolódni a globális startup-ökoszisztémába. A rendezvényen a startupperek személyes kapcsolatot alakíthatnak ki a szakma meghatározó képviselőivel, továbbá támogatást is szerezhetnek vállalkozásuk számára.

A magyar döntőben nyolc ígéretes, európai startup száll majd ringbe a közép-kelet-európai bajnoki címért. A nyertes egy 200 ezer eurós befektetési ajánlattal térhet haza, valamint részt vehet a Get in the Ring globális döntőjén, melynek szervezési jogáért még folyik a küzdelem New York és Szingapúr között.

A zsűriben a startup közösség nemzetközileg elismert szakemberei foglalnak majd helyet. A budapesti esemény fővédnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. A vállalkozások a versenyre 2016. október 16-ig a www.getinthering.hu oldalon jelentkezhetnek.