Star Wars VII: visszatér a Tatooine!

Fotó: diburros.com.br / diburros.com.br

-

HÁTTÉR

Május 14-én kezdődhet a Star Wars legújabb epizódjának forgatása, ám a korábbi hírekkel ellentétben nem Londonban, hanem Marokkóban.


A londoni Pinewood Studio helyett Marokkóban kezdődhet május 14-én a Star Wars hetedik epizódjának forgatása – írta a Badass Digest. Korábban még örömmel adtuk hírül, hogy a londoni stúdióban kezdődik újra az űrsaga gyártása, ám a rendező, JJ Abrams már korábban elégedetlenségének adott hangott, hogy mindent digitális hátterek előtt kell a színészeknek eljátszaniuk. Ezért aztán az első két hétben nem Londonban, hanem Marokkóban forgatnak – ez pedig azt jelentheti, hogy visszatér a Star Wars világába a Tatooine, ahol Ben Kenobi tengette napjait, Anakin és Luke Skywalker nevelkedett, és ahol Jabba is „uralkodott”.


Egy, a lehetséges helyszínek közül

-


Ami viszont biztosnak tűnik

Március 17-én vált hivatalossá, hogy visszatér néhány ismerős, de nem ők lesznek a főszereplők.
„A Star Wars VII harminc évvel A Jedi visszatér után játszódik, három fiatal főszereplésével, de néhány, már korábbról ismert arc is feltűnik majd”
– írta  a Star Wars honlapja, hozzátéve, hogy a szereplőválogatással és a cselekménnyel kapcsolatban jelenleg nem tudnak további részletekkel szolgálni.
„Igen, valóban elmentem és találkoztam velük. Szóval nem tudom, tök menő lenne. Imádom a filmeket, de... ki tudja?”
– ezt már Zac Efron mondta februárban az MTV-nek nyilatkozva arról, hogy tárgyalt-e már a Star Wars hetedik részének készítőivel. A High School Musicallel ismertté vált színész esetleges szerződtetésének pletykái már a nyáron felröppentek – akkor hitetlenkedve írtuk cikkünk címében, hogy „Zac Efronból lesz Han Solo fia?” –, most pedig ő a legutóbbi színész, aki elismerte, hogy akár szerepelhet is a Star Wars VII-ben. Pedig rengeteg színészt hírbe hoztak már az űrsaga JJ Abrams által rendezett folytatásával kapcsolatban: többek közt Ryan Gosling, Jesse Plemons, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch és Simon Pegg neve is felmerült – utóbbi a rendezőhöz hasonlóan a Star Trek univerzumból nyergelne át, róluk és társaikról itt írtunk bővebben. Korábban úgy tűnt, hogy az eredeti trilógia három főszereplője – Carrie Fisher (Leia Organa), Harrison Ford (Han Solo) és Mark Hamill (Luke Skywalker) – köré épül majd a hetedik rész sztorija – ezt a hírt cáfolták most a készítők azzal, hogy három új főszereplőt kapunk majd. Fisher viszont korábban elismerte, hogy valószínűleg ismét megformálja a fehér ruhás alderaani hercegnőt. Eddig egyetlen biztos szereplőt jelentett be a Lucasfilmet tavaly megvásárló Disney: R2-D2-t. A Star Wars hetedik epizódjáról itt írtunk bővebben. A film premierjének dátuma is biztos már: 2015. december 18-án nézhetjük majd meg először az újabb űrkalandot.