Stallone majdnem bojkottálta az Oscart, egy hajszálon múlott

Forrás: Fórum Hungary

-

"Figyelj, ha azt mondod, hogy ne menjek, nem megyek" – mondta Stallone. "Nem, azt akarom, hogy menj, de komolyan" – válaszolta a Creed rendezője.


Amellett, hogy idén a szokásosnál jóval nyitottabb a verseny, a 2016-os Oscar központi témája a filmipar fekete színészmunkásainak állítólagos mellőzése miatti bojkott, amelyet Spike Lee kezdett el, de azóta többen csatlakoztak hozzá.

Az Oscar-jelöltek hétfői díszebédjén és osztályfényképezésén Sylvester Stallone – aki első Oscar-díját kaphatja meg idén az öreg Rocky Balboának a Creed című ökölvívófilmben való megformálásáért – is azt nyilatkozta, hogy majdnem bojkottálta a díjátadót, de aztán mégsem.


MIchael B. Jordan és Sylvester Stallone


Azért fontolgatta a bojkottot, mert nagyon tiszteli Ryan Cooglert, a Creed rendezőjét, valamint fiatal színészkollégáját, Michael B. Jordant.

“Ryan, mondd, miként kezeljem a helyzetet?” – emlékezett vissza a rendezővel folytatott beszélgetésre a 69 éves Stallone, aki úgy érezte, tartozik Cooglernek a jelölésért. És nem csak neki, hanem Jordannek is, akinek akárhányszor nézett a szemébe, az jobbá tette a saját alakítását, mondja Stallone. Épp ezért gondolta úgy az idős színész, hogy a kelleténél kevesebb figyelem jutott a fiatal Jordannek. “Ha azt mondod, hogy menjek – megyek. Ha azt mondod, hogy ne – nem megyek. Csak mondd!” – mondta állítólag Stallone Cooglernek, aki erre azt válaszolta: “Nem, azt akarom, hogy menj!”

Stallone egyébként a Golden Globe-díjátadón nem köszönte meg fekete kollégáinak a kitüntetést, amit a legjobb drámai mellékszereplőként kapott. Viszont hisz benne, hogy a világ változik, és a változást pedig segíteni kell, nem pedig az útjába állni, és előbb-utóbb minden tehetség megkapja a figyelmet, amit megérdemel.