Stadion épül a szilvásváradi lovardában is

Fotó: MTI / Rosta Tibor

-

A napi.hu szerint nem akadt versenytársa Mészáros Lőrinc cégének és konzorciumtársának a szilvásváradi lovasközpont kialakítására kiírt közbeszerzésen. A fejlesztést a központi költségvetésből finanszírozzák.


Egyedüli ajánlattevőként a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. és az egri székhelyű Euro Campus Kft. nyerte meg a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság kiemelt fejlesztésére kiírt közbeszerzést nettó 6,228 milliárd forintért, a szerződés előzetesen becsült értéke 4,651 milliárd forint volt – hivatkozik a magyar és uniós közbeszerzési eljárások figyelésével foglalkozó Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő portál adataira a napi.hu.

A két évre tervezett fejlesztést három ütemre osztották, elsőként a régi lovardát kell átalakítani és egy új, fedett lovardát építeni, lovaspályákkal, lelátóval, bokszokkal, gazdasági épületekkel és kiszolgáló helyiségekkel. A második ütemben parkoló-, közmű- és útépítés, valamint környezetrendezés a kivitelező cégek feladata, majd a harmadik ütemben egy stadiont kell építeniük, benne lovas verseny- és gyakorlópályákkal, továbbá felújítani a meglévő versenyirodát, zsűri tornyot és öltözőket.