Sportszerharc lesz a Corvinban

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Zádor Péter

-

Újabb áruházakat nyit a Decathlon, így beköltözik a Corvin Plazába is, ahol már a Hervis évek óta működteti a maga egységét.


Újabb áruházat nyit Tatabányán szombaton a Decathlon. A tatabányai egység ezer négyzetméteres, berendezése pedig 100 millió forintba került a bérelt ingatlanban - mondta el Pósfai Gábor, a Decathlon ügyvezető igazgatója az MTI-nek. A vállalat 2016-ban csaknem egymilliárd forintot fordít új áruházakra és 120 új munkahelyet hoz létre. Ennek részeként a belvárosban már megnyitották üzletüket, s az év végéig további boltok nyitását tervezi az áruházlánc Sopronban és Budapesten, a Corvin Plazában.

Utóbbi akár öldöklő árversenyt is hozhat, mert a plázában már működik egy Hervis áruház. Általában nem jellemző, hogy egy bevásárlóközpontban két sportszeráruház is működjön, de a Decatlon ennek ellenére beköltözik a kétszintes Alexandra könyvesbolt helyére. Nagy kérdés, hogyan boldogul a két nagy cég egymás szomszédságában.


Tömegeket képesek kiszolgálni


A terjeszkedés ráadásul nem is ér véget, a jövőben további áruházakat terveznek azokon a megyeszékhelyeken, ahol a Decathlon még nincs jelen - ismertette a terveket az ügyvezető igazgató. A Tízpróba Magyarország Kft. 18 egységet üzemeltet, árbevétele pedig tavaly meghaladta a 34,7 milliárd forintot a ceginfo.hu adatai szerint. Ezzel jócskán a két másik sportáruház előtt jár.

A Spar csoport tulajdonában álló, de attól teljesen függetlenül működő Hervis 27 bolttal rendelkezik - a Decathlon hatalmas, hipermarket méretű egységeinél kisebbeket visz -, árbevétele pedig tavaly 11,3 milliárd forint volt. A franchise rendszerben működő Intersport teljes árbevétele nem ismert, magyarországi partnereinek száma 14.