Spielberg rendezi az új Roald Dahl mesét

-

HÁTTÉR

Steven Spielberg rendezi Roald Dahl Szofi és a HABÓ című barátságos óriásról szóló meseregényének filmadaptációját - értesült a Variety.com filmes portál.


A DreamWorks, Spielberg filmvállalata 2010-ben vette meg a népszerű mese filmes jogait. A sztori egy ágyastul takaróstul elragadott kislányról, és az elragadójáról a Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriásról (továbbiakban: HABÓ) szól. Bár szerepelnek benne emberevő - még rosszabb: gyerekevő - óriások, mégis alapvetően gyerekeknek szánt kalandos mese. Aki pár éve még a moziban látta szintén Dahl regényéből készült Charlie és a csokigyárat, az mostanra már biztosan kinőtt a történetből.


Roald Dahl (Nagy Sándor fordítása)

"A Csontkrámcsáló Óriás azt mondja, hogy a tatár emberbab sokkal, de sokkal zaftosabb és fimcsámcsibb, mint a többi. A Csontkrámcsáló azt is mondja, hogy a tataraknak csudi jó a zamatuk. Meg azt is, hogy csak a tatárországi tatárból lehet igazán jó tatárbifszteket csinálni."

A forgatókönyvet az a Melissa Mathison írja, aki annak idején az E. T. - A földönkívülin dolgozott együtt a rendezővel. A producer Frank Marshall lesz, az executive produceri feladatokat pedig Michael Siegel és John Madden kapta. Eredetileg a rendező is Madden lett volna, ám ő a Keleti nyugalom - Marigold Hotel folytatásán dolgozik.