Spielberg az öreg Forddal forgatná le az Indiana Jones 5. részét

Fotó: AFP / MARK RALSTON

-

Steven Spielberg nem várná meg, míg Harrison Ford 80 éves lesz, előbb szeretné elkészíteni a klasszikus széria ötödik epizódját. Spielberg szerint az Indiana Jones nem egy James Bond-sorozat, ahol a főhőst mindig lehet eggyel fiatalabb színésszel helyettesíteni, úgyhogy ő ragaszkodik Fordhoz.


A rendező a francia RTL rádiónak adott interjút, ahol elsősorban a mozikban jelenleg is futó Kémek hídja című filmjéről beszélt. Kitért azonban az Indiana Jonesra is (a negyedik, legutóbbi epizód az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban debütált), reméli, hogy a széria ötödik részét is leforgathatja majd. „Az előtt csinálnám meg, mielőtt Harrison Ford 80 éves lesz, én pedig még öregebb” – idézi a Heart.co.uk a most 68 éves Spielberget.


Az előző részben Harrison Ford oldalán feltűnt Shia LaBeouf, de Spielberg nyilatkozata alapján nem kell arra számítani, hogy LaBeouf a következő alkalommal már egyenesen Indiana Jonesként térne vissza. A rendező szerint ez nem egy James Bond-széria, ahol mindig más alakítja a főhőst.


Harrison Ford egyébként a márciusi repülőbalesete ellenére is aktív színészként, állítólag a készülő Szárnyas fejvadász-folytatásban is feltűnik majd (amelyet nem mellesleg Budapesten forgatnak), addig pedig a Star Wars: Az Ébredő erőben láthatjuk viszont.