Spiclire itta magát az Egészséges Fejbőr frontembere

Fotó: Derzsi Elekes Andor

-

Fradi-meccsek, szkinhedkoncertek után többször is verekedtek a bőrfejűek. Egy ilyen eset után kezdett együttműködni a III/III-as alosztállyal.


Leleplező interjút készítettek az Egészséges Fejbőr énekesével, amelyből kiderül, hogy a 80-as évek végén együttműködött a III/III-as alosztállyal.

Az N1 tévé interjújából az látszik, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából kikért anyagokon szereplő kézírását sajátjaként ismeri fel és azonosítja Petrovity Zorán, az együttes énekese. Arra a kérdésre viszont nem tud választ adni, hogy a jelentést mikor írta, illetve mivel bírták rá, hogy együttműködjön az állambiztonsági hatóságokkal.


Mondjak olyan hülyeségeket, hogy biztos, hogy részeg voltam? Mert egyébként biztos, hogy részeg voltam (...)

– mondta a frontember.

Az énekest egy verekedés miatt hallgatták ki a rendőrök, amelyről ő részletesen beszámolt nekik, felsorolta a verekedés résztvevőit, sőt más szkinhedeket is megnevezett.

A riporter még egy állambiztonsági jellemzést is idéz Petrovityról, amely szerint őszintén és részletesen beszélt a szkinhedek mozgalmáról, és operatív célra történő felhasználása lehetséges”. A frontember nem ellenkezik, de ahhoz tartja magát, hogy soha senkiről nem jelentett a későbbiekben, nem is kértek tőle ilyesmit, és tagadja, hogy be lett volna szervezve valaha is.