Spéder Zoltán a bankja után eladta médiabirodalmának egy részét is

Fotó: MTI Rt. Fotószerkesztőség / Kovács Attila

-

A Balogh Gabriella és Bán Zoltán tulajdonában álló NT2016 Kft. 2016. október 26-án megvásárolta a Portfoliót kiadó Net Média Zrt.-t.


A Net Média Zrt.-hez tartozik a Portfolio internetes lap, a penzcentrum.hu és az agrarszektor.hu. A társaság konferenciákat és rendezvényeket szervez, és hozzá köthető a Portfolio Online Tőzsde, illetve a Portfolio Financial pénzügyi adatszolgáltatás – áll a Portfolio közleményében. A vevők birtokába kerül az Alfatrader márkanéven deviza- és CFD-kereskedési szolgáltatásokat kínáló CEMP Trade Kft. A társaság integrált B2B- és B2C-szolgáltatásokat kínál, 2016-os bevételeinek várhatóan harmada kapcsolódik a médiaüzletághoz.

A vevők kölcsönből és saját forrásból finanszírozzák a management buyout tranzakciót. Balogh Gabriella a CEMP igazgatósági tagja, Bán Zoltán pedig 2000-ben csatlakozott a Net Médiához, 2009 óta a társaság vezérigazgatója. Az új tulajdonosok köszönetüket fejezték ki dr. Spéder Zoltánnak, aki 2007 óta a CEMP-en keresztül többségi tulajdonosként, 2009-től pedig a Net Média Zrt. igazgatósági elnökeként is az elmúlt 9 évben aktívan segítette a társaság szakmai munkáját és fejlődését.

Spéder az elmúlt hetekben több gazdasági érdekeltségétől is megvált. Augusztus végén eladta részesedését a BIF ingatlanos cégben, október közepén pedig bejelentette, hogy kiszáll legfontosabb vállalkozásából, az FHB Bankból. Spéder médiaérdekeltségeit a CEMP egyesíti, ettől vették meg a Net Média Zrt-t. A CEMP adja ki az Index.hu lapcsalád kiadványait.