Sosem tudjuk meg, kik rabolták el Farkas Flóriánt

Fotó: MTI / IllyÈs Tibor

-

A rendőrség leselejtezte az iratokat, így már semmiféle információt nem tudnak adni az 1995-ben történt bűncselekményről.


„Fegyveres zsarolók csapdába csalták szeptember 8-án az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét, Farkas Flóriánt” – így kezdődött az MTI 1995. szeptember 12-én kiadott híre, amely máig az egyetlen biztosnak mondható információ a jelenlegi miniszterelnöki biztos ellen elkövetett bűncselekményről. A két ismeretlen emberrabló rendőrnek adta ki magát, így csalta egy szállodába Farkast, majd megbilincselték és négymillió forintot követeltek tőle.

Farkas végül kiszabadult, de ennek körülményeiről azóta sem lehet tudni semmit, ahogy arról sem, hogy megtalálták-e az elkövetőket. A RomNet legutóbb idén márciusban kért tájékoztatást a megyei rendőr-főkapitányságtól, de azt a választ kapták, hogy az ügy iratait még 2009-ben leselejtezték, így semmilyen információval nem tudnak szolgálni. Az ügy egykori nyomozói ma már nyugdíjasok, de így sem akarnak beszélni, és maga Farkas sem reagált az ügyet érintő megkeresésre.