Vért izzadt a Real a kiesőjelölt otthonában

Fotó: AFP / JORGE GUERRERO

-

Modric lúzerből hős lett, kapaszkodik a Real. A Barca nagyon lapos meccsen gyűrte le a Levantét, igaz, ezzel is klubrekordot állított be.


Magának tette nehézzé a Real Madrid a Granada elleni vasárnap esti bajnokit. A szünetre egygólos előnnyel vonulhatott, Benzema talált be az ötösről. A második félidő elején a Real számtalan helyzetet kidolgozott és kihagyott, majd jött egy rövidzárlat: már Sergio Ramos is ügyetlenkedett, majd a visszaszerzett labdát Luka Modric belevezette a bíróba. El Arabi lecsapott a labdára, és meg sem állt a kapuig.

Később a marokkói csatár még egy gólt szerzett, de lesről, ezért (jogosan) érvénytelenítették. Hanem a Granada lendületben maradt, miközben a Real idegesen, rengeteg hibával és tehetetlenül focizott. Modric hiába játszott – a hibáját leszámítva – fantasztikusan, a labdáit a társak nem lőtték be. Talán így volt a legjobb a horvát szempontjából, aki egyszer remek helyen kapott labdát, és kipókhálózta a jobb fölsőt. A legjobbkor szerezte meg az első gólját az idényben.Pontban délben kezdődött a Barca Levante elleni bajnokija, és miután Messi már a második percben betalált, de a gólt (tévesen) érvénytelenítették, a katalánok már nem igazán erőltették magukat.

A Barca David Navarro öngóljával vezetett egészen a 92. percig, amikor Luis Suárez is betalált. Az iram helyenként az NB I-et idézte, a 88. percig összesen hét lövés találta el a kaput.A lagymatag játék ellenére meglett tehát a győzelem Luis Enrique századik barcás meccsén, mi több, beállították a veretlenségi klubrekordot: eddig csak a Josep Guardiola-féle csapat őrizte 28 meccsen át a veretlenségét, még a 2010/11-es idényben.

Szerdán, a Valencia otthonában a kupa elődöntőjének visszavágóján meg is dönthetik a rekordot. De lehet, hogy pihennek még egy kicsit, elvégre az első meccsen 7-0-ra nyertek.

Primera División, 23. forduló:
Levante–Barcelona 0-2 (0-1)
gól: D. Navarro (21., öngól), Suárez (92.)

Granada–Real Madrid 1-2
gól: El Arabi (60.), ill. Benzema (30.), Modric (85.)

Real Betis–Valencia 1-0
gól: Rubén Castro (49.)
piros lap: José Gaya (85., Valencia)

Celta Vigo–Sevilla 1-1
gól: Beauvue (64.), ill. Carrico (43.)
piros lap: Fazio (25., Sevilla)