Sose fotózkodjon halott antiloppal!

Fotó: Twitter / Twitter

-

A belga Axelle Despiegelaere azután lett a L'Oreal arca, hogy a brazil vébén készült képekről felfedezték. Három nappal a szerződéskötés után viszont felmondtak neki, mert Facebookján egy halott antiloppal pózol.


A lány 17 éves, a lelátós képeit mindenfele lehetett látni mostanában a neten. A L'Oreal július 8-én jelentette be, hogy megvan a cég új arca. Lett hivatalos Facebook-oldal is, ide került fel a szerencsétlen kép és a még szerencsétlenebb felirat az amerikai–belga meccs napján – szúrta ki a Cink. „A vadászat nem élet-halál kérdése. Sokkal fontosabb annál... ez a kép kábé egyéves… kész vagyok levadászni amerikaikat, hehe.” Ezután hiába magyarázkodott az állatbarát imidzset fontosnak tartó cégnek. Hát így lett vége egy röpke modellkarriernek.

Ha már halott állatok mellett pózolás

A netes trollkodás netovábbja zajlott le a napokban egy spielberges fotó miatt, amelyen a rendező a Jurassic Park forgatása alatt egy halott Triceratops mellett mosolyog. A helyzetet felfejtette a Gawker: egy Jay Branscomb nevű vicceskedő forma posztolta a dinós képet, felbuzdulva a mostanában a vadászatos fotók ellen ömlő kommenthullámokon. A felirata ez volt: „Szégyenletes kép egy hobbivadászról, ahogy boldogan pózol a frissen lemészárolt Triceratops mellett. Kérlek, osszátok meg, hogy a világ megismerje és lesajnálja ezt a hitvány alakot.” Nos, a világ fájdalmas kommentfolyamban reagált. Többen nem vették a poént (Triceratops!), és csúnyán elküldték a képen látható mosolygó fickót a francba. Mások erre rálicitálva vicceskedve úgy tettek, mintha nem esett volna le nekik a poén, mire megint mások ezt a szarkazmust nem vették le, és lehülyézték őket. Kedvencünk az a komment, amely megjegyzi, hogy a képen látható állat „egyértelmű Photoshop”.


Screen Shot 2014-07-11 at 18.31.00

Steven Spielberg mosolyog a halottal