Sörzuhany, akrobatikus gólok, félpályás bombák

Fotó: Getty Images / Chris Brunskill / Getty Images / Chris Brunskill

-

HÁTTÉR

Noha szinte a teljes angol, spanyol és olasz mezőny rápihent a vasárnapra, néhány futballpályára azért fölmerészkedtek a játékosok szombaton, és milyen jól tették.


Bundesliga

Sokáig úgy tűnt, hogy ez a meccs púp a Bayern München játékosainak hátán – valószínűleg egyébként tényleg az volt –, annyira eseménytelenül telt el a Stuttgart elleni 90 perc, aztán a csereként beálló Claudio Pizzarro, aki minden bizonnyal távozik a bajoroktól, ezzel a gyönyörű góllal indította a partit.


Pep Guardiola, aki ezzel beállította Jupp Heynckes tavalyi rekordját 29 győztes bajnoki meccsel, természetesen megkapta a neki járó sörzuhanyt.


Ez a Bayern München 24. bajnoki címe, és ebből csak az elsőt nyerte a Bundesliga 1963-as indulása előtt, így az 51 BuLi-szezonból 23-at ők húztak be, ami természetesen rekord. A szombati eredményeket és a bajnoki tabellát ide kattintva éri el.

Serie A

Olaszországban csak két meccset játszottak, ebből az egyik Javier Zanetti hazai búcsúja volt, amelyet az Inter megnyert, és ezzel komoly lépést tett az Európa Liga-kvalifikáció felé. A másik a szintén az EL-ért hajtó Verona és a már csak passzióból focizgató Udinese összecsapása volt – a hazaiak elmentek kettővel, majd a vendégek többek között ezzel az elképesztő Di Natale-góllal egyenlítettek, ezzel valószínűleg elütve a Hellast az európai kupaszerepléstől.


Championship

Angliában a Championshipbe, azaz a másodosztályba való feljutás volt a tét szombaton, a Ligue 1 rájétszásának első meccseit rendezték ugyanis, és Joe Garner ezzel a bombával egyenlített a Rotherham ellen, életben tartva ezzel az angol bajnokság alapítói közé tartozó Preston North End reményeit.


Félpályás rakéták

Még egzotikusabb gólokat is bekészítettünk, nem hagyhatjuk ki ugyanis Milos Petrovic dugóját a szerb bajnokságból, az FK Radnicki 1923 csereként beküldött középpályása ugyanis közvetlenül egy bekapott gól után, középkezdésből szépített a Javor ellen – a meccs végül 3-3 lett.


De még ezt is lehet fokozni, a Geylang International középpályása, Fabian Kwok ugyanis még csütörtökön csinált hasonlót a szingapúri bajnokságban az ALbirex Niigata ellen 4-2-re elveszített meccsen azzal a nehezítéssel, hogy kapásból ágyúzott a hazaiak ketrecébe.